Norges beste campingplasser

Er du en person som elsker friluftsliv og det å sove borte, så er camping noe for deg. Norge har noen av de beste campingplassene du kan finne, og i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på noen av dem. Etter å ha lest gjennom det store utvalget innenfor Norges grenser vil du innse at du ikke trenger å reise langt eller besøke de samme stedene om igjen for å kose seg på en campingtur. Du kan også glede deg over at alle de ulike stedene har noe unikt å tilby!

 • Skottevik Feriesenter
 • Kristiansand Feriesenter
 • Ballangen Camping
 • Dønfoss Camp
 • Nesset fjordcamping


Skottevik Feriesenter

Skottevik Feriesenter ligger på Sørlandet ved sjøen. Kun en halvtime fra Kristiansand sentrum kan du parkere campingvognen få minutter unna havet for årets ferie. Her finner du alt du kan tenke å deg for en morsom og aktiv ferie både til lands og på havet. Campingplassen har egen butikk, restaurant, og muligheter for alle slags aktiviteter for store og små. Du kan kose deg i og ved vannet med kano, robåt, dykking eller bading, volleyball, minigolf og mye mer. Nyt ekte sørlandsidyll sammen med familie, venner eller treff andre hyggelige gjester.

 • Svømmebasseng
 • Minigolf
 • Sandvolleyball
 • Kano/robåter
 • Badestrand
 • Lekeplass


Kristiansand Feriesenter

Litt urettferdig, men for oss er det naturlig at Sørlandet har to plasser på denne listen. Kristiansand Feriesenter er et femstjerners senter spredt ut over et stort område med plass til mange campingvogner/bobiler og telt. Her har du selvfølgelig tilgang på strøm og vann, og det er kort vei til sjøen. Du finner brygger, strender, volleyballbane, ballbinge, kiosk og kafé. Campingplassen er tilrettelagt for rullestolbrukere og det er lett å komme seg fram overalt. Du som liker å være ved vannet kan bade, dykke, padle, ro og fiske, og barna kan bade og leke på svabergene og på stranda.

Ballangen Camping

Selv om camping ofte blir forbundet med sørlandsidyll, er camping stort også fantastisk i Nord-Norge. Og når det kommer til camping i nordligere strøk, er Ballangen camping et naturlig valg. Nord for den arktiske sirkelen ligger denne campingplassen i naturskjønne omgivelser utenfor Narvik i Nordland fylke. Her kan du enten leie en hytte eller ta med campingvognen og oppleve hva stedet har å by på. Campingplassen har trampoliner, fotballbane, lekeplass og kaniner for de minste, og minigolf, basseng og rutsjebane for de aktive. Rett ved havet er det også muligheter for vann- og turaktiviteter.

Dønfoss Camping

Dønfoss Camping ligger flott til i fjellheimen ved Sjåk, midt mellom Lom, Geiranger og Stryn. Her er det plass til mange campingvogner og -biler. I tillegg finner du en del hytter og leiligheter. Det er utallige muligheter for turer for deg som liker frisk luft, med vandringer, skiturer, rafting, padling, klatring, jakt og fiske. Men du trenger ikke å dra bort fra campingplassen for å nyte tilværelsen her. Dønfoss Camping har mange gode fasiliteter som et stort basseng, et barnebasseng, lekeplass og butikk. I tillegg kan campingplassen tilby peisestue, og servering av mat og god drikke i høysesongen.

Sørlandet Feriesenter

Sørlandet Feriesenter finner du i Risør, en av Norges mest idylliske byer. Ved denne havnebyen kan du ta med enten bobilen, campingvognen eller teltet og nyte tilværelsen ved et feriesenter som kan tilby deg og familien alt dere skulle trenge for en minneverdig ferietur. Ved senteret kan du finne aktive tilbud som ballsport og vannaktiviteter, eller tilbringe late dager ved ett av bassengene. I kiosken kan du kjøpe det nødvendige, eller så kan du ta deg en matbit på den store kaféen. Husk også å sjekke ut turmuligheter og festivaler i nærområdet!