Naturen er undervurdert – camping ute er best!

Selvfølgelig kan det være praktisk å slå opp telt eller campingvogn på en campingplass. Du har tilgang på både dusj og kiosk. Men hva med å bli litt bedre kjent med den frie, norske naturen istedenfor? Du vil nok bli overrasket over hvor mye bedre opplevelsen kan bli om du bare finner deg et sted litt vekk fra der alle andre slår seg ned. Dessuten er det helt gratis. Bare sørg for at du tar med deg alt du trenger om du blir der i noen dager. Her er noen ting du bør ha på listen din:

  • Rent vann
  • Grill eller utstyr til bål
  • Kjølebag
  • Klær for all slags vær
  • God mat som holder seg noen dager


Fred og ro

En av de største fordelene med å dra ut i naturen er at du får være helt i fred med seg selv. Eventuelt med de heldige personene du ønsker å ta med deg. Det er kanskje hyggelig å ha noen midlertidige naboer på campingplassen, men du kan fort gå lei. Mens en nabo fester til langt på natt har en annen bråkete unger som står opp tidlig. Plutselig tråkker du på noens halvspiste pølse i brød eller blir bjeffet på av noens sinte hund, og du begynner å savne naturen. Her er noen fine steder å campe på:

  • Ved vannet
  • I skogen
  • På fjellet
  • På vidda


Camping kan være sosialt

Selv om du velger å ta turen ut i det fri trenger ikke det bety at du må være helt alene om du ikke ønsker det. Det å ha noen nære og kjære med deg på turen kan nemlig være en mye bedre opplevelse enn å være omringet av mennesker du ikke har valgt å omgås med. Du kan for eksempel invitere med deg kjæresten, foreldrene dine, noen gode venner du ikke har sett på en stund eller familien som bor ved siden av og som du har hatt lyst til å bli bedre kjent med.

Skap gode minner

Selvfølgelig er mye av vitsen med å dra ut på tur i telt eller vogn det å komme seg vekk fra sivilisasjonen. Det innebærer også å få litt fri fra elektronikk og skjermer, og det kan være smart å la både nettbrett og datamaskiner ligge igjen hjemme. Men du bør allikevel ta med deg telefonen eller noe annet du kan ta bilder med, i tillegg til å sørge for at du har batteri nok eller lademuligheter. For hvem vet? Plutselig kan du få øye på en vakker utsikt eller få besøk av et artig dyr.

Bra for helsen

Går du får denne løsningen vil det være bedre for helsen din. En ting er at du mest sannsynlig må gå et stykke lengre fra bilen eller kollektivtransporten om du skal slå deg ned ute i villmarka. Men i tillegg blir du nok sittende mindre på rumpa foran teltet eller vogna når du først er der ute. Den korte turen til kiosken og tilbake er ingenting i forhold til en lang og god tur på fjellet eller i skogen, som bokstavelig talt befinner seg rett utenfor dørstokken din. Bare pass på at du finner veien tilbake.

Kom deg ut så fort som mulig

Så hva venter du egentlig på? Alt du trenger er å sjekke værmeldingen og gjøre noen innkjøp, så er du klar for en liten ferie. Har du ikke telt eller campingvogn kan du jo prøve å sove på bar bakke, så lenge det ikke er kaldt eller regner kan det være en veldig forfriskende opplevelse. Med en sovepose over skulderen og et par tepper i sekken har du sengen din med deg uansett hvor du går. Gjør deg litt kjent med naturen i Norge og finn deg et område som virker som det passer deg, så er hyggen sikret.