Eventyrlige destinasjoner i Norge

Vestlandet har mange turistperler å by på, og Ryfylke er en av dem. Nordøst i Rogaland, og omringet av flott natur, finner du Lysefjorden med den verdenskjente Preikestolen og Kjerag. I Magma UNESCO Global Geopark kan du oppleve kulturhistorie og unik natur, med aktiviteter knyttet til geologi og friluftsliv. Et ideelt sted å ta med hele familien! Kajakk er også en veldig populær sommeraktivitet i Ryfylke. Med kajakk kan du lett kombinere fysisk aktivitet med vakre naturopplevelser, sett fra et helt annet perspektiv. Vest for Ryfylke finner du den vakre byen Stavanger.

  • Naturopplevelser: Lysefjorden, Preikestolen, Kjerag
  • Aktiviteter: Magma UNESCO Global Geopark, kajakk

Stavanger

Desidert en av Norges vakreste byer. Gamle Stavanger med sine 173 trehus fra slutten av 1700-tallet, er en populær turistdestinasjon året rundt. Er du først i byen, ta deg gjerne en tur til Stavanger domkirke, den eldste stående domkirke i Norge. Sør for Stavanger, kun et steinkast unna universitetet, kan du besøke «Sverd i fjell» – et riksmonument som markerer området der Harald Hårfagre samlet Norge i år 872. Om det er spenning du leter etter, finner du det i Kongeparken, en aktivitetspark for hele familien. Her kan du, blant annet, kjøre Norges største karusell.

  • Stavanger: Gamle Stavanger, Stavanger Domkirke, Kongeparken.
  • Sverd i fjell monumentet (Møllebukta, 4044 Hafrsfjord).


Møre og Romsdal

Er det et sted å ta med hele familien, så er det til Møre og Romsdal. Med Valsøya klatrepark i Halsa og Moldebadet, har barna uendelig mye underholdning. Og du som ikke har høydeskrekk, kan gjerne prøve deg på Romsdalsstigen Via Ferrata, en eventyrlig klatreløype med utsikt som kommer til å ta pusten fra deg! Kulturopplevelser for hele familien finner du på Tingvoll museum, et gårdstun innredet på gammelt vis som viser hvordan nordmenn levde i gamle dager. Tingvoll museum byr på morsomme og lærerike aktiviteter for både voksne og barn!

Helgeland

Fra Namdalen til Saltfjellet, byr Helgeland på vakre skjærgårder og særpregede fjell. Noen av de mest kjente er De syv søstre og Torghatten, og utsiktene fra toppene er uslåelige. Ønsker du å ta fine naturbilder, må du absolutt ta fergen fra Tjøtta til Vegaøyene. Holmene og skjærene i Vega står på UNESCOs liste over verdensarv. I Vega finner du også de eldste bosetningene i Nord-Norge, datert til steinalderen – det vil si 10 000 år tilbake i tid. En tur til den vakre øya Lovund, lundefuglenes paradis, er også veldig anbefalt.

Nord-Norges skatter: Lofoten og Senja

Lofoten er desidert en av Norges mest kjente turistattraksjoner. Digre fjell som stuper ned i havet og fisking er to av Lofotens kjennetegn. Det er imidlertid mye annet Lofoten kan tilby som destinasjon, nemlig klatring, surfing, kajakking og dykking. Det er ikke mangel på aktiviteter for noen her! Du trenger heller ikke å fly til Island for å ri på islandsk hest. Dette kan du fint gjøre på Lofoten. Den vakre øya Senja er også et must for de naturglade, med Ånderdalen nasjonalpark og Hamn som de to vakreste hovedattraksjonene.

Arktisk natur i Finnmark

Fra Verdensarvsenter for bergkunst i Alta til Nordkapp-platået, Europas nordligste punkt, har Finnmark mye natur og kultur å by på. Byen Alta har Nord-Europas største samling av bergkunst laget for cirka 7 000 år siden av jeger-fangstfolk. Kunsten tilhører UNESCOs Verdensarvliste. Alta har dessuten verdens nordligste og Norges største ishotell! Et til snøhotell finner du i Kirkenes, i tillegg til hundesledetur med huskyer og snøscooter-turer. Nordkapp-platået er et must når du først befinner deg i Finnmark. Klippen er hele 307 meter høy og er det kontinentale Europas nordligste punkt i fastlandet.